PEDAGOŠKI PROGRAM CENTRA SODOBNIH UMETNOSTI ZA ŠOLSKE SKUPINE

Pedagoški program, namenjen šolskim skupinam izhaja iz razstavnega programa Centra sodobnih umetnosti. Otrokom in mladim skušamo skozi pogovor, raziskovalno ter praktično izkušnjo približati doživljanje sodobne umetnosti. Pripravljamo različne programe in ustvarjalne delavnice, ki so prilagojene posameznim starostnim stopnjam in šolskim oziroma ostalim pedagoškim programom. Tema delavnic izhaja iz aktualnega razstavnega programa, ki jo določimo skupaj z učitelji ali vzgojitelji. Spodbujamo kreativno vizualno mišljenje ter neposreden stik z umetnostjo.


SPREHOD PO RAZSTAVI – vodstvo po aktualni razstavi
Za predšolske, osnovnošolske in srednješolske skupine.
Predstavitev Centra sodobnih umetnosti in vodstvo po aktualni razstavi s kustosom razstave ali kustosom pedagogom.
Za predšolske in osnovnošolske skupine so vodstva po dogovoru popestrena z delovnimi listi. Vsebinske poudarke po dogovoru tudi prilagodimo.
Trajanje: 45 min
1,00 € na osebo

 

SPREHOD PO GALERIJI IN DOMIŠLJIJI – vodeni ogled razstave z likovno delavnico
Za predšolske, osnovnošolske in srednješolske skupine.
Predstavitev Centra sodobnih umetnosti in vodstvo po aktualni razstavi s kustosom razstave ali kustosom pedagogom. Po vodstvu izvedejo likovno ali učno delavnico šolski pedagogi. Material za delo pripravi galerija. Primerno tudi za kulturne dneve šol.
Trajanje: najmanj 90 min
3,00 € na osebo

SPREHOD PO GALERIJI IN DOMIŠLJIJI Z UMETNIKOM  – Ustvarjanje z umetnikom, katerega razstava je na ogled
Za predšolske, osnovnošolske in srednješolske skupine.
Program obsega vodstvo po razstavi in likovno delavnico. Vodstvo po razstavi, ki ga izvaja umetnik sam, omogoča neposreden stik z umetnikom in doživljanje umetnikove osebne interpretacije umetniških del, teme, vsebine, tehnike… Vodstvu po razstavi sledi likovna delavnica, ki jo vodi umetnik. Material za delo pripravi galerija.
Trajanje: najmanj 90 min
4 € na osebo za najmanj 20 udeležencev, 80,00 € na skupino do 20 udeležencev

 

UČNE URE V GALERIJI – šolski pouk v galeriji
V prostorih galerije lahko šole izvajajo tudi svoje lastne učne ure. Kadar se učna ura v vsebini ali tehniki navezuje na razstavo, pomagamo s podatki o razstavi, razstavni problematiki in umetnikih.
Trajanje: po dogovoru
Brezplačno

 

KAJ DELA KUSTOS IN KAJ UMETNIK – spoznavanje poklica kustosa in/ali umetnika

Za predšolske, osnovnošolske in srednješolske skupine.

Program obsega predstavitev Centra sodobnih umetnosti, njegove vloge, poslanstva in dejavnosti, ogled aktualne razstave in seznanjanje z galerijskim delom. Učenci se skozi pogovor s kustosom razstave temeljito seznanijo z razlogi priprave razstave, s potekom njenega nastajanja, z njeno tematiko, vsebino in problematiko.


Prav tako je možen ogled Umetniške Četrti (ateljejev) v Celju, ob katerem skupina spoznava poklic umetnika. Po želji in glede na časovno razpoložljivost sledi ustvarjalna delavnica z umetnikom.

Trajanje: 45 min, 90 min. ali več

1,00 € na osebo za predstavitev in vodstvo (45 min)

3,00€ na osebo za vodstvo in delavnico (90 min) za najmanj 20 udeležencev, 75,00 € na skupino do 20 udeležencev

4,00€ na osebo za vodstvo in delavnico z umetnikom(90 min) za najmanj 20 udeležencev, 80,00 € na skupino do 20 udeležencev

V GALERIJO PO ZNANJE – Izpopolnjevanje in osvajanje novih znanj

Za osnovnošolske in srednješolske skupine.
Vsebina delavnic in izbira medija, v katerem skupina ustvarja, izhaja iz trenutne razstave. Lahko gre za fotografijo, video, animirani film, kiparstvo, slikarstvo ali za združevanje več medijev. Delavnico pripravijo in vodijo umetniki, katerih razstava je na ogled.
Trajanje: en dan, dva dni ali več (180 minut)
Cena odvisna od trajanja delavnice.

 

 

PRVA RAZSTAVA – letno sodelovanje s srednjimi šolami s programi likovnih smeri*
Srednješolske skupine likovnih smeri

Delavnice v naših prostorih potekajo tedensko v okviru učnih ur, razdeljene so v najmanj dva sklopa na letni ravni. Dijaki poglabljajo znanje o različnih smereh, praksah in medijih sodobne umetnosti, pripravljajo lasten projekt za končno razstavo pod mentorstvom priznanih slovenskih umetnikov. Razstava se izvede v Galeriji sodobne umetnosti na koncu tekočega šolskega leta ali ob začetku naslednjega šolskega leta.  
Trajanje: Celo šolsko leto enkrat tedensko
Plačilo po dogovoru s šolo


*sprejmemo sodelovanje z eno šolo letno

 
NAJAVA ŠOLSKIH SKUPIN
Najave šolskih skupin sprejemamo na telefonskih  številkah 051 681 995, 03 4265160 ali po elektronski pošti maja.antoncic@celje.si. Vljudno prosimo, da najavite svoj obisk nekaj dni pred želenim terminom obiska.
© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print