Torek, 13. 11. 2018 – Celjski dom ob 19.30

Duo Clarien

Andraž Golob, klarinet

Sanja Mlinarič, harmonika

Andraž Golob je svoje glasbeno izobraževanje pričel na Glasbeni šoli Celje pri prof. Juriju Hladniku, pri kateremu ga je kasneje tudi nadaljeval kot dijak I. gimnazije v Celju. Na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu je sprva študiral pri prof. Bertramu Eggru, nato pa pri prof. Geraldu Pachingerju.

Sanja Mlinarič je po končanem Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v razredu profesorja Andreja Lorberja, leta 2017 na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec kar dvakrat uspešno diplomirala, trenutno pa na isti univerzi nadaljuje magistrski študij. Andraž in Sanja skupaj muzicirata od leta 2017 pod mentorstvom prof. Janneta Rättyä.

Spored: Jukka Tiensuu, Witold Lutoslawski, Sebastian Fagerlund, Matic Romih, Astor Piazzolla

 

Torek, 29. 1. 2019 – Celjski dom ob 19.30

Tolkalni duo Dendrocopos

Luka Poljanec inJan Čibej

Duo Dendrocopos sestavljata tolkalca Luka Poljanec, ki zaključuje izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, in Jan Čibej, študent prvega letnika Akademije za glasbo. Delujeta pod mentorskim vodstvom prof. Simona Klavžarja. Februarja letos sta na prestižnem tekmovanju za tolkalne komorne skupine International Percussion Competition Luxembourg prejela 1. nagrado in posebno nagrado občinstva »Jean Gieres«. V marcu 2018 sta se udeležila tekmovanja Svirél, na katerem sta kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo. Redno se udeležujeta mojstrskih tečajev pri svetovno znanih profesorjih in tolkalcih, kot so Katarzyna Myćka, Keiko Abe, Nebojša Jovan Živković, Nicolas Sutter, Jacques Hostettler, Ludwig Albert, Beverley Johnston in drugi.

Spored: Nebojša Jovan Živković, Peter Šavli, Domenico Scarlatti, Adi Morag, Roberto Di Marino

 

Torek, 12. 2. 2019 – Celjski dom ob 19.30

Izak Hudnik, violončelo

Izak Hudnik se je violončelo začel učiti pri sedmih letih v razredu Igorja Mitrovića in pod njegovim vodstvom tudi maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. S prvimi nagradami na državnih in mednarodnih tekmovanjih v Gorici, Trstu, Štanjelu in Lienzu si je prislužil vrsto nastopov doma in v tujini. Kot solist je nastopal z Orkestrom Slovenske filharmonije, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Zagrebškimi solisti in s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v finalu slovenskega izbora za mladega evrovizijskega glasbenika 2014 ter s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo s katerim je izvedel Saint-Saënsov Koncert za violončelo in orkester št. 1 in si priigral Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Spored: Johann Sebastian Bach, Krzysztof Penderecki, Pavle Merku, György Ligeti, Dane Škerl

 

Torek, 19. 3. 2019 – Celjski dom ob 19.30

Ita Nagode, saksofon

Gal Krajčič, tolkala

Ita Nagode je študentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mihe Rogine. Bila je članica kvarteta saksofonov Patetiko, ki je prejel zlato priznanje na 44. tekmovanju TEMSIG. Kot solistka je nastopila s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije in orkestrom SNG Opera in balet Maribor. Ita je prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. Gal Krajčič študira tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Posveča se predvsem orkestrski in komorni glasbi in se redno udeležuje tolkalskih seminarjev, ki jih vodijo znani slovenski in tuji glasbeniki. Izpopolnjuje se tudi kot dirigent, pod mentorstvom Mitje Dragoliča pa od septembra 2015 vodi Pihalni orkester Glasbene šole Grosuplje.

Spored: Ben Wahlund, Daniel Nikolaus Wirtz, Matej Bonin, David Maslanka

 

Torek, 9. 4. 2019 – Celjski dom ob 19.30

Monika Rožej, citre

Monika Rožej se je citer pričela učiti pri devetih letih. Najprej sta bili njeni učiteljici Cita Galič in Janja Brlec, nato pa jo je dolga leta poučeval prof. Peter Napret. Sedaj obiskuje zadnji letnik univerze Mozarteum v Salzburgu pri prof. Haraldu Oberlechnerju. Na domačih in mednarodnih tekmovanjih je dosegla odlične rezultate, leta 2015 pa je svoje dosežke obogatila še z najvišjim priznanjem na mednarodnem tekmovanju v Münchnu. Od lani je štipendistka angleške organizacije Live Music Now. Veliko koncertira po Sloveniji in v tujini, med drugim je nastopala tudi na Hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji, na Danskem in na Japonskem.

Spored: Silvius Leopold Weiss, Domenico Scarlatti, Žiga Stanič, Janez Dovč, Harald Oberlechner, Vittorio Monti

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print