Adventna vodenja
Adventna vodenja

Vabljeni na tematska adventna vodenja z lokalnimi vodniki, ki vam bodo predstavili Celje malo drugače. Z vami bodo: Katja Pur, mag. Damir Žerič, Lovro Rizmal in Dejan Ažman.

1. adventno vodenje bo 27.11.2016 ob 18.30.

Z lokalno vodnico Katjo Pur boste odkrivali sladke skrivnosti Celja - spoznali boste, kje so se včasih zabavali, sladkali, kramljali ob kavi in srečevali Celjani!

2. adventno vodenje: 4.12.2016 ob 18.00

Mislite, da o grofih Celjskih že veste vse? Mag. Damir Žerič, izvrsten zgodovinar in prijeten govorec, vas bo popeljal po sledeh srednjega veka v starem mestnem jedru. Ogledali si boste arhitekturo, ki je nastala v času vladanja naše najslavnejše plemiške rodbine. Izvedeli boste vse, tudi o najnovejših odkritjih, ki so presenetila stroko in so predstavljena v novem Turistično informacijskem centru in paviljonu za prezentacijo arheologije na Glavnem trgu! Dobimo se torej tam!

3. adventno vodenje, 11.12.2016 ob 18.00

Vzemite si čas in se z vodnikom – Lovrom Rizmalom, sprehodite in ustavite ob kipih in spominskih obeležjih znamenitih prebivalcev Celja v starem mestnem jedru – spoznajte slavne osebnosti Celja in prisluhnite njihovim zgodbam!
 

4. adventno vodenje, 18.12.2016 ob 18.00

Z vodnikom Dejanom Ažmanom se boste sprehodili po praznično okrašenem mestu in se ustavili ob hišah, kjer so bili včasih znani celjski hoteli (Hotel Slon, Hotel Beli vol, Hotel Pošta, Hotel Stegu, Hotel Mohr, Hotel pri Zlatem levu, Hotel mesto Dunaj ….). Le kako so takrat praznovali?


Cena vodenja: 2 EUR / osebo. Karte kupite neposredno pred vodenjem v TIC-u.  Zbirno mesto: TIC Celje, Glavni trg 17.
Število mest za voden ogled je omejeno: max. 30 oseb. Vodenje bo izvedeno ob min. prijavi 15 oseb na e-mail: tic@celje.si. V primeru nezadostnega števila prijav bo vodenje odpovedano. V primeru slabega vremena bo ogled odpovedan, obvestilo bo objavljeno na www.celje.si. Trajanje vodenja: cca. 1 ura.
 

Vabljeni!

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print