Dežela celjska vabi....
Dežela celjska vabi....

Srednjeveški dogodek se bo odvijal v petek, 26. avgusta in soboto, 27. avgusta 2016.

Program:

- petek, 26. avgusta od 11.00 - 20.00 v mestnem središču:

Dan pred osrednjo prireditvijo na Starem gradu Celje bo tudi v mestu čutiti čisto pravi grajski utrip. Srednjeveška tržnica, srednjeveški plesi, vitezi in grajske gospodične, ustvarjalnice za najmlajše … in še marsikaj drugega bo plenilo poglede obiskovalcev. Sodelujejo: KUD Galiarda, KUD Smeško v sodelovanju z DPM Levi breg Velenje, Turistično in kulturno društvo Celje idr.

Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

- sobota, 27. avgusta od 15.00 - 20.00 na Starem gradu Celje:

Vrvež trškega barantanja, pojedin, žive glasbe, plesa, konjenikov, žonglerjev ter spektakularne ognjene predstave in še več vas bo ob glasnem bobnenju srednjeveških bobnov popeljalo nazaj v čase grofov Celjskih. Dan bo v znamenju vitezov, ki se bodo prišli iz širnih dežel pomerit v viteških spretnostih in časteh. Prepletala se bo ljubezen na konici meča, pomešana s smehom in solzami dvornih dam in njihovih vitezov. Otroci, Dežela celjska vas vabi k učenju veščin mečevanja, lokostrelstva, izdelave ščitov, ježi viteških konj in še in še ….

Cena vstopnice je enaka ceni dnevne vstopnine na Stari grad Celje, ki znaša 4 EUR. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: 14.45.

Obvestilo: Cesta na grad bo ta dan v celoti zaprta za promet od križišča Popovičeve ulice in Ceste na grad, od 12.00 do predvidoma 22.00 ure. Prevoz na Stari grad Celje bo možen z brezplačnim avtobusom, za stanovalce z dovolilnico. Za prihod na grad lahko uporabite tudi taksi ali se na grad odpravite peš.

Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju

Datoteke:

mesečnik
PDF Mesečnik november 2018

Program prireditev

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print