ZAVOD CELEIA CELJE – Center sodobnih umetnosti Celje vabi umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualnih umetnosti v Sloveniji k sodelovanju v celjskem programu Umetnik na delovnem obisku in sicer na dvomesečno rezidenco v Flax Art Studios Belfast – Severna Irska. Izbrani umetnik / umetnica bo času trajanja rezidence zasnoval nov umetniški projekt. Več o Flax Art studios International Residency na www.flaxartstudios.org.

Izmenjalni program Centra za sodobno umetnost Celje in organizacije Flax Art iz Belfasta poteka že peto leto, v letu 2008 smo ga prvič razširili na vse v Sloveniji delujoče umetnike.
Prva selekcija šestih umetnikov bo potekala v Celju, končni izbor pa bo opravil Flaxartov board.

Rezidenca traja dva meseca, aprila in maja 2009.

Flax Art izbranemu umetniku nudi brezplačno bivanje, uporabo prostorov in vse razpoložljive opreme v studiu ter štipendijo 500 GBP mesečno. Umetnik mora v času trajanja rezidence javno predstaviti svoje delo v Belfastu in kasneje tudi v Centru sodobnih umetnosti v Celju.

Prijava v angleškem jeziku naj vsebuje:
- CV
- kratko predstavitev dela - do 30 vrstic
- vizualni material (6 fotografij v jpg formatu )
- idejni predlog projekta v Belfastu – do 30 vrstic

Prijave sprejemamo izključno po elektronski pošti na likovni-salon@siol.net do vključno 2. 3. 2009.
Več informacij : Nevenka Šivavec, Center sodobnih umetnosti Celje, tel. 051 681 992.


CELJSKI PROGRAM UMETNIK NA DELOVNEM OBISKU / CELJE ARTIST-IN –RESIDENCE PROGRAM

Program Umetnik na delovnem obisku / Artist-in-residence program je nastal iz potrebe po aktivnejšem pretoku ljudi in idej na področju kulture in umetnosti v Celju. Program je zasnovan tako, da gostujoče umetnike spodbuja k povezovanju in aktivnemu vključevanju v lokalno skupnost, lokalnim umetnikom pa omogoča delovanje v tujem okolju in s tem nove kontakte ter predvsem drugačne modele produkcije in predstavitve.
Program Umetnik na delovnem obisku / Artist-in-residence temelji na mobilnosti, interdisciplinarnosti, participatornosti, gradi dialog in sodelovanje tako med umetniki kot tudi med umetnostjo in širšo skupnostjo. Zgleduje se po sodobnih modelih umetniških rezidenc, ki niso več izolirane umetniške komune ampak dinamične in povezovalne oblike kreativnosti v urbanem okolju.

Partnerji programa:
Flax Art Studios Belfast, Severna Irska
Pepinieres europeenes pour jeunes artistes, Francija / Map XXL projekt
Rotor – Association for Contemporary Arts, Gradec, Avstrija
Art Today Association, Plovdiv, Bolgarija
Fundacija Meta Culturala, Bukarešta, Romunija, freeDimenional, Sao Paolo

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print