Novice

Darilni boni Dobimo se v mestu

Vabljeni k nakupu darilnih bonov Dobimo se v mestu. Boni v vrednosti 10 EUR, se lahko unovčijo pri več kot 40 ponudnikih v mestu. Uporabniki, ki se bodo odločili za nakup bona, bodo ob nakupu prejeli še poseben letak s seznamom vseh ponudnikov. Vsa mesta, kjer bodo lahko potrošniki unovčili bone, bodo oznamčena z nalepko Dobimo se v mestu.

Bone lahko kupite v Turistično informacijskem centru Celje, Glavni trg 17.

Več: Tadeja Falnoga, Referentka za Mestni marketing, 03 42 87 933, tadeja.falnoga@celje.si  

Seznam trgovin kjer lahko unovčite bone:

več
Tu smo doma
Tu smo doma

Tu smo doma« - Celje na kartah iz zbirke geografskih kart Zgodovinskega arhiva Celje, je naslov razstave, ki si jo bodo lahko obiskovalci ogledali na prenovljenem Krekovem trgu v središču mesta od 13. 4. do 21. 5. 2015. Razstava, za katero je izbor in besedilo pripravil dr. Aleksander Žižek iz Zgodovinskega arhiva Celje, oblikovala pa Tina Pregelj Skrt, Mint Colibri, je umeščena v sodobne razstavne panoje, s katerimi Zavod Celeia Celje, v sodelovanju z različnimi institucijami in posamezniki, začenja razvijati zanimive nagovore na prostem. V ospredju tokratnega nagovora je zbirka geografskih kart Zgodovinskega arhiva Celje (signatura zbirke SI_ZAC/1293).

Zbirko, ( trenutno)  sestavlja 291 enot – zemljevidov, načrtov, skic in atlasov, med katerimi najdemo tako osnutke, prvotiske kakor tudi ponatise številnih geografskih kart znamenitih svetovnih kartografov in geografov. Zbirka je nastala ob arhivskem delu – urejanju različnih fondov, ki so pogosto vsebovali tudi kartografsko gradivo, ki ni bilo povezano s samim ustvarjalcem oziroma fondom. Da bi to gradivo kljub vsemu nekako ohranili, popisali in pribliľali uporabniku, smo se odločili za formiranje pričujoče zbirke, ki vsebuje gradivo od 16. do 20. stoletja in poslej raste zlasti z nakupi, zaradi svoje narave pa sodi med najprivlačnejše zbirke Zgodovinskega arhiva Celje. (iz spremne besede dr. Aleksandra Žižka, Zgodovinski arhiv Celje).

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print