Novice

Darilni boni Dobimo se v mestu

Vabljeni k nakupu darilnih bonov Dobimo se v mestu. Boni v vrednosti 10 EUR, se lahko unovčijo pri več kot 40 ponudnikih v mestu. Uporabniki, ki se bodo odločili za nakup bona, bodo ob nakupu prejeli še poseben letak s seznamom vseh ponudnikov. Vsa mesta, kjer bodo lahko potrošniki unovčili bone, bodo oznamčena z nalepko Dobimo se v mestu.

Bone lahko kupite v Turistično informacijskem centru Celje, Glavni trg 17.

Več: Tadeja Falnoga, Referentka za Mestni marketing, 03 42 87 933, tadeja.falnoga@celje.si  

Seznam trgovin kjer lahko unovčite bone:

več

POGLED 7

Beatrix Bakondy, Primož Bizjak, Suzana Brborović, Matija Brumen, Tina Dobrajc, Katja Felle, Jernej Humar, Sanela Jahić, Blanka Kefer, Aleksij Kobal, Kensuke Koike, Peter Koštrun, Robert Lozar, Jure Markota, Ira Niero Marušič, Jasmina Nedanovski, Uroš Potočnik, Iva Tratnik

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave v četrtek, 9. aprila ob 19. uri v Galerijo sodobne umetnosti Celje.

Razstava je zasnovana v sodelovanju s slovenskimi regionalnimi galerijami:
Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki (kustosinja in vodja projekta: Barbara Rupel), Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec (kustosinja Andreja Hribernik), Mestna galerija Nova Gorica (kustosinja Pavla Jarc) in Zavod Celeia – Center sodobnih umetnosti, Celje (kustosinja Maja Hodošček).

Splošni pogoji sodelovanja na bienalni razstavi Pogled narekujejo, da vsaka kustosinja iz sodelujoče regionalne galerije izbere po eno umetniško delo od največ petih umetnikov iz širšega regijskega območja, v katerem posamezna galerija deluje. Novost tokratne bienalne razstave Pogled 7 je, da pokriva širše geografsko območje, saj predstavlja tudi izbrana dela slovenskih avtorjev, ki živijo v zamejstvu. Iz celotnega izbora kustosinje izberejo delo, ki je nagrajeno s samostojno razstavo. Na letošnjem bienalu je bila z instalacijo Tempo, tempo nagrajena umetnica Sanela Jahić.

Tema razstave Popolnoma sveže je precej odprta in je mišljena kot predstavitev aktualne in najkvalitetnejše umetniške produkcije, nastale v preteklih dveh letih. Predstavljena dela so si vsebinsko in medijsko različna, večinoma obravnavajo širše družbene pojave, izražene skozi osebne poetike.
Center sodobnih umetnosti Celje je k sodelovanju povabil štiri avtorje iz regije. Iva Tratnik se predstavlja z novo sliko, naslovljeno Matting Season Totalitarism, kjer je prikazana ponavljajoča se reprodukcija živalskih oblik. Slika je del cikla Post Human. Kolaž in risba Uroša Potočnika se preko podobe idealnega otočka Maldivov poigravata s sobivanjem različnih resničnosti, saj se za materializirano podobo raja na zemlji skriva realnost prihajajoče katastrofe. Krajino prav tako obravnava Peter Koštrun, ki s fotografijo podeželja opozarja na problematiko kulturne krajine. Matic Brumen poda izkušnjo koncerta, predstavlja se s fotografsko serijo portretov glasbenikov na odru.
Ob razstavi je izšel katalog.

VABLJENI!

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print