O predavanju:


Občutek sramu nam ob poglabljanju v njegovo dinamiko razodeva vpetost človeka v medsebojne odnose. Po eni strani je globoko intimen, po drugi strani pa je prav zasramovanje pogosto uporabljeno kot mehanizem socialne kontrole. Namen predavanja je osvetliti, kako se v zasramovanju in doživljanju sramu prepletata dimenziji individualnega in kolektivnega.
 
Tomaž Flajs je gestalt psihoterapevt z Evropsko diplomo iz psihoterapije (Evropska zveza za psihoterapijo). Je redni član Evropske zveze za gestalt terapijo. Iz psihoterapije je diplomiral na britanskem institutu GPTI in je nosilec certifikata strokovnosti instituta GALTA iz Los Angelesa. Je predsednik društva za gestalt terapijo SLOGES. Poleg psihoterapevtske prakse s posamezniki ali skupinami se ukvarja s poučevanjem gestalt terapije. Je soustanovitelj Inštituta za geštalsko terapijo (GITA), v okviru katerega izvaja programe za osebno in profesionalno rast.
 
Predavanje je del večletnega mednarodnega projekta Sram te bodi!, ki so ga idejno in programsko zasnovale tri kulturne institucije: Zavod Celeia - Center sodobnih umetnosti Celje, Galerija Miroslav Kraljević Zagreb in kulturo društvo CRVENA Sarajevo.
 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print