Novice

Darilni boni Dobimo se v mestu

Vabljeni k nakupu darilnih bonov Dobimo se v mestu. Boni v vrednosti 10 EUR, se lahko unovčijo pri več kot 40 ponudnikih v mestu. Uporabniki, ki se bodo odločili za nakup bona, bodo ob nakupu prejeli še poseben letak s seznamom vseh ponudnikov. Vsa mesta, kjer bodo lahko potrošniki unovčili bone, bodo oznamčena z nalepko Dobimo se v mestu.

Bone lahko kupite v Turistično informacijskem centru Celje, Glavni trg 17.

Več: Tadeja Falnoga, Referentka za Mestni marketing, 03 42 87 933, tadeja.falnoga@celje.si  

Seznam trgovin kjer lahko unovčite bone:

več
sharaku
sharaku

Predstavitev japonskega tradicionalnega tiska ukiyo-e

Toshusai Sharaku, IchikawaKomazo III kot Shiga Daishichi, 1794

Četrtek, 19. 2. 2015 ob 18.00 v Galeriji sodobne umetnosti.

Umetniki japonskega lesoreza (ukiyo-e) bodo prikazali to tradicionalno japonsko umetnost. Ukiyo-e ali »umetnost minljivega sveta« je vrsta japonskega lesoreza, ki je svoj razcvet doživela v obdobju Edo (1603–1867), ko je bila Japonska praktično zaprta za vplive zunanjega sveta. Posveča se temam iz vsakdanjega meščanskega življenja, življenja kurtizan in igralcev v gledališču kabuki ter prizorom iz narave. Beseda ukiyo-e v dobesednem prevodu pomeni "lebdeči svet", vendar je pomensko bližje prevodu "svet v tem trenutku v času", saj umetniška dela predstavljajo podobe, ujete v nekem trenutku. Dogodek je brezplačen.

Razstavo in demonstracijo tradicionalnega japonskega tiska ukiyo-e sta omogočila Japonsko veleposlaništvo in Japonska fundacija.

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print