Galerija Račka na Gosposki 3 v Celju se nahaja v prostorih nekdanjega peepshowa, ki je bil v galerijski prostor spremenjen z minimalnimi posegi. Prostor tako z nekaterimi elementi (peepshow kabine, oder z drogom za plesalko) še vedno označuje njegovo nekdanjo dejavnost in zato je Galerija Račka namenjena predvsem umetnosti, ki se tako ali drugače ukvarja z erotiko.
Ker je erotika pač dejavnost, ki ji posvečamo precej fizične in mentalne energije, eksperimentiranja, želja, upov, sanj, projekcij … in ker preprosto ni človeka brez erotične izkušnje, smo se odločili, da za galerijo, skupaj s pomočjo zainteresirane javnosti in medijev, oblikujemo atraktivno in zabavno zbirko erotičnih predmetov. Iz nje bomo izoblikovali Muzej erotičnih predmetov, ki bo v enem izmed razstavnih prostorov galerije stalno na ogled. Otvoritev razstave, ki jo bomo dopolnili s posebnim presenečenjem bo v petek, 4. 12. 2009 ob 20.00.

Kaj iščemo?

- Najrazličnejše predmete, ki jih ljudje na osebnem nivoju povezujejo z erotiko (fotografije, video, pisma, darilca, spominke, predmete, ki so jih morda dobili ob različnih priložnostih, kot so dekliščina, fantovščina, abraham, ljubezenski zmenki … fetiši ). Prosimo tudi, da napišete stavek ali dva o tem zakaj ste se odločili podariti izbrani predmet.

Sodelujoči lahko na svojo željo ostanete popolnoma anonimni.
Poslani predmeti bodo postali del stalne zbirke Grda Račka ali pa jih na vašo željo po zaprtju razstave vrnemo.


Predmete zbiramo na naslovu:
Zavod Celeia Celje
Center sodobnih umetnosti / Galerija Račka
Krekov trg 3
3000 Celje
Za kakršnakoli vprašanja smo dosegljivi na tel. 03 4265162 in 051 681 992, 051 681 993, 041 355 168

 

mesečnik
PDF Mesečnik november 2018

Program prireditev

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print