Zavod Celeia Celje, ki je uredil in izdal knjigo Kulinarični izzivi Šmartinskega jezera, ki je nastala v sodelovanju med Zavodom Celeia Celje, Mestno občino Celje in Srednjo šolo za turizem in gostinstvo Celje obvešča, da je knjiga od 4. 10. 2010 naprej naprodaj v Turistično informacijskem centru Celje, v Turistično informacijskem centru Stari grad Celje in pri Pušn Šank pr Tini,  Dobrova 32.
Knjiga se prodaja po ceni 15 EUR za kos, za tiste, ki bi želeli knjigo podariti v smislu izvirnega osebnega, poslovnega darila pa smo pripravili tudi darilni set (knjiga vložena v darilno škatlo skupaj z dvema glinenima skodelicama za peko jabolk) po ceni 39 EUR. 
Knjigo ali darilni set pošljemo tudi po povzetju.

        

Knjiga, ki  je nastala tudi iz želje v projektu sodelujočih partnerjev, da sporočijo zainteresirani javnosti, da je prihodnost območja Šmartinskega jezera gotovo  tudi v dobro organizirani gastronomski ponudbi vsega tistega, kar uspeva na tem območju,  je tako z današnjim dnevom na voljo vsem, ki želijo izvedeti kaj več o Šmartinskem jezeru in njegov bogati gastronomski dediščini. Knjiga, ki ponuja vpogled v bogato zakladnico jedi z recepturami, ki so značilne za ta prostor,  je namreč zasnovana tako, da lahko z njeno pomočjo pripravite očarljivo kulinarično pojedino in z njo presenetite povabljene ali zgolj popestrite rutino svojega vsakdanjega jedilnika. Poseben čar knjige je tudi v tem, da so vsa jedila predstavljena na način, ki ponazarja tudi najprimernejše oblike serviranja.

Zanimiv detajl, ki spremlja oblikovno zasnovo knjige, je darilna škatla v katero lahko vložite knjigo skupaj z glinenimi skodelicami za peko jabolk. Na takšen način knjiga pridobiva na dodani vrednosti, saj hipoma postane tudi zares zelo izvirno poslovno, osebno darilo. Premišljeno pa so se avtorji odločili še za en zanimiv dodatek.  Darilnemu setu (knjigi in škatli) so dodali  tudi glinene skodelice za peko jabolk. Ustvarjalci knjige poudarjajo, da so to storili upoštevajoč tradicijo območja Šmartinskega jezera, ki je znano po bogatih nasadih različnih sort jabolk; keramika domače obrti pa je že v sami preteklosti krasila slovenske mize in jo je tudi danes vredno uveljavljati v podobi primerni današnjemu načinu prehranjevanja.

Za naročilo lahko pokličete na tel. št.:03 42 87 936, 03 49 25 081 ali pošljete povpraševanje na e-mail: tic@celje.si.

 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print