Kavarna Veronika
Kavarna Veronika
pogostitev
pogostitev

Stari grad Celje že od nekdaj buri ljudsko domišljijo in predstavlja odlično podlago za oblikovanje legende evropskih razsežnosti. Poleg tega, da Celjske pozna vsa srednja Evropa, se je tudi doma skozi čas razvil poseben večplastni mit o Celjskih, ki ga ni ugasnilo nobeno, še tako zaostreno zgodovinsko obdobje. Nasprotno – različne družbene skupine so ga v različnih zgodovinskih obdobjih v celoti ali v posameznih plasteh vedno prilagajale svojim trenutnim potrebam. Tako je tudi danes.

Stari grad Celje je z novimi prostori Turistično informacijski center Stari grad in Kavarno »VERONIKA« ter novimi tematskimi programi v letu 2009 obiskovalcem še bolj prijazna turistična točka. Grad se je odel v novo sodobnejšo »obleko«, ki ohranja pridih zgodovine in se rokuje s prihodnostjo – nova celostna podoba Starega gradu Celje omogoča stik med kulturo in ekonomijo, ter kreira nove priložnosti na področju kulturnega turizma in hkrati dviguje pomen Celja.

Mestna občina Celje se z Zavodom za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje veseli, da stopa vedno hitreje k cilju – umestitvi Starega gradu Celje kot najatraktivnejše srednjeveške izkušnje v Sloveniji z visoko-kvalitetno ponudbo - tako informacijsko, gostinsko, učno-izobraževalno, zabavno, kot tudi z letnim programom interaktivnih prireditev.

Datoteke:

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print